ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Σε θεσμό για την πόλη του Κιλκίς μετατράπηκε πλέον το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας που πραγματοποίησε φέτος την 12η διοργάνωση του.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρου του Δήμου Κιλκίς από Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ως και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Στη φετινή διοργάνωση μετείχαν θίασοι από την Κορέα (το ιστορικό κουκλοθέατρο «Hyundai Puppet» τα στελέχη του οποίου πραγματοποίησαν πέραν των παραστάσεων τους και master class για τις τεχνικές του κουκλοθέατρου) τη Ρωσία, την Ισπανία, την Αυστρία (την παράσταση του μουσικό-εικαστικού θεάτρου της Καρίν Σάφερ που βασίζεται στο έργο του Μόδεστου Μουζόρσκι «Εικόνες από μια έκθεση», συνόδευσε στο πιάνο ο διεθνούς φήμης πιανίστας Γιώργος -Εμμανουήλ Λαζαρίδης) , τη Γερμανία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις του περιέλαβαν τη δεύτερη Ελληνική Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές, εργαστήρια στα Δημοτικά Σχολεία του Κιλκίς, έκθεση με κούκλες του «ιστορικού» για την Ελλάδα Κουκλοθέατρου Τιριτόμπα από τη Λάρισα (στη μνήμη των ιδρυτών και εμπνευστών του που χάθηκαν πρόωρα φέτος ήταν αφιερωμένη όλη η διοργάνωση του Κιλκίς) , αλλά και διημερίδα για το κοινωνικό θέατρο.

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία και την εξέλιξη του θεσμού που συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας γενιάς και αθλητισμού , εξέφρασε ο δήμαρχος του Κιλκίς κ.Δημήτρης Τερζίδης συνεπικουρούμενος από τον καλλιτεχνικό διευθυντή (από την αρχή της διοργάνωσης) και «ψυχή» του φεστιβάλ , τον Iσπανό Χουάνχο Κοράλες.

Η διοργάνωση κατάφερε να καταστεί θεσμός για την πόλη του Κιλκίς και από φέτος να ενταχθεί στo ΕΣΠΑ (με το ποσό του 1.200.000 ευρώ), εξασφαλίζοντας την οικονομική στήριξη για την επόμενη εξαετία διοργάνωσης του.

Σχολιάστε

  • Παραστάσεις, συνεντεύξεις, κριτική, αφιερώματα και ό,τι συμβαίνει πάνω και κάτω από τις αθηναϊκες θεατρικές σκηνές. Τι παίζεται τώρα στο Λονδίνο και στο Broadway.

  • Αρχείο

  • Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στο email σας όλα τα νέα άρθρα.

    Προστεθείτε στους 13 εγγεγραμμένους.
  • ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

  • wordpress hit counter