ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ;

Θέατρο Χυτήριο

Κωμωδία της Βίλλης Σωτηροπούλου

Σκηνοθεσία: Γ. Μιχαηλίδης

Ερμηνεύουν: Ελ. Καλλία, Ντ. Μιχαηλίδη, Θ. Προκοπίου, Β. Σωτηροπούλου, Κ. Μπιλάλη. Σκην.-κοστ.: Αγ. Ντούτση. Μουσ.: Στ. Δρογώσης

Πέντε φίλες,  αντιπρόσωποι όλων των δεκαετιών, από 25-65 αλλά και εντελώς διαφορετικών τύπων γυναίκας, καταφεύγουν κάθε Δευτέρα σ’ ένα σαλόνι για να μιλήσουν, μεταξύ γέλιων και δακρύων,  για τα όνειρα και τα απωθημένα τους.  Κεντρικό πρόβλημα παραμένει πάντα  η σχέση τους με το άλλο φύλο, η ασυνεννοησία,  οι διαφορετικές γλώσσες που μιλούν, οι διαφορετικές αναζητήσεις που έχουν, οι διαφορετικοί προσανατολισμοί. Ζητούμενο αποτελεί η κοινωνική τους αποκατάσταση, ο γάμος ούτως ειπείν, είτε ως μελλοντική προοπτική είτε ως υπόσχεση ευτυχίας.

Η συναισθηματική εξάρτηση από τον αγαπημένο τους για κάθε μία, κυρίως σε ότι αφορά στην υπερβολή του,  είναι το γαϊτανάκι γύρω από το οποίο στήνει η Βίλλη Σωτηροπούλου την θεατρική της κωμωδία.  Ο αρσενικός,  αναγκαστικά απών κατά τη διάρκεια του έργου ,  προκειμένου να ειπωθεί γυμνή η γυναικεία αλήθεια ,  καταλήγει πανταχού παρών στους προβληματισμούς και στα θέλω τους.

Το σκηνοθετικό βλέμμα του Γ. Μιχαηλίδη πέφτει με συμπάθεια πάνω στο γυναικείο φύλο αλλά και με έναν τρυφερό ρεαλισμό, που κάποιες φορές θυμίζει το Αλμοδοβαρικό Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης,  προσαρμοσμένο στα μέτρα της σύγχρονης Ελληνίδας.  Το τελικό αποτέλεσμα -μια συρραφή από εικόνες όπου κάθε γυναίκα θα μπορέσει να αντιστοιχήσει τον τύπο της- στέκεται αξιοπρεπώς και  αποτελεί μια ευχάριστη θεατρική νότα με ζωηρούς ρυθμούς και ολοζώντανους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν επάξια οι πέντε πρωταγωνίστριες.

Ναταλία Κακουλίδου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Παραστάσεις, συνεντεύξεις, κριτική, αφιερώματα και ό,τι συμβαίνει πάνω και κάτω από τις αθηναϊκες θεατρικές σκηνές. Τι παίζεται τώρα στο Λονδίνο και στο Broadway.

  • Αρχείο

  • Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στο email σας όλα τα νέα άρθρα.

    Μαζί με 13 ακόμα followers

  • ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

  • wordpress hit counter
Αρέσει σε %d bloggers: