1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

To φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου υλοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει σεμινάρια, παρουσιάσεις-παραστάσεις, διαλέξεις, παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, εκθέσεις, ασιατική κουζίνα κ.α.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να προωθήσει και να διαδώσει το Ασιατικό Θέατρο και γενικότερα τον Ασιατικό Πολιτισμό στην Ελλάδα, αλλά και να προσφέρει μία βαθύτερη κατανόηση αυτής της άγνωστης (στην… χώρα μας) ωστόσο σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιπλέον, μέσω της δημιουργίας ενός ετήσιου θεσμού, σκοπό έχει να τονώσει και να αναδείξει την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.

Το 1ο Φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου εγκαινιάζει ένα νέο χώρο στην Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ, ο οποίος λειτουργεί και ως Κέντρο Φιλοξενίας Καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο (Artistic Residency Centre).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

28-29-30/1 TOPENG workshop, σεμινάριο Μπαλινέζικου Παραδοσιακού Θεάτρου Μάσκας με την Margaret Coldiron & Made Pujawati Hobart. (Kαθημερινά 10:00-16:00)

30/1 TOPENG performance, Παράσταση Topeng “ΒΕDAHULU” από τους Margaret Coldiron & Made Pujawati Hobart (έναρξη στις 18:00)

31/1 ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ /ΣΥΜΠΟΣΙΟ 10:00-12:00: “MAK YONG: τo απαγορευμένο θέατρο του Kελαντάν”, MαρίναΜέργου,ΘεατρολόγοςΣκηνοθέτης 12:00-14:00: “Sanghyang Balinese Τrance Performance: μία φόρμα υπό εξαφάνιση”, Αθηνά Δράγκου, Υποψήφια Διδάκτωρ Ασιατικού Θεάτρου, Σκηνοθέτης
Διάλειμμα 16:00-18:00: “ Η Ασιατική επιρροή στο θέατρο του Θεόδωρου Tερζόπουλου”, Πηνελόπη Χατζηδημητρίου, Δρ. Θεατρολογίας, Σκηνοθέτης
18:00-20:00: “ Το τέλος της Μιμήσεως: Ασιατικές επιδράσεις στο Δυτικό θέατρο (από τον Meyerhold στον Τερζόπουλο)”, Γιώργος Σαμπατακάκης, Λέκτορας Θεατρολογίας ,Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών
20:00-….. Συμπόσιο με Ινδονησιακό Φαγητό

1-2-3/2 TAI CHI SHAN & KUNG FU SHAN (Βεντάλια) workshop, σεμινάριο Παραδοσιακής Κινέζικης Πολεμικής Τέχνης Wu Shu, με την Άννα Τανούλη (Καθημερινά 15:00-18:00)

1-2-3/2 RASABOXES workshop, σεμινάριο Rasaboxes, τεχνική εκπαίδευσης του ηθοποιού που δημιούργησε ο Richard Schechner χρησιμοποιώντας τα Rasa της Ινδικής παραδοσιακής τέχνης, με την Αθηνά Δράγκου, (Καθημερινά 18:30-21:30)

4-5-6/2 KATHAKALI workshop ,σεμινάριο Ινδικού Παραδοσιακού Θεάτρου, με τον Kalamandalam Karunakaram (Καθημερινά 10:00- 16:00)

5/2 WAYANG KULIT performance, Παράσταση Ινδονησιακoύ Κουκλοθεάτρου Σκιών από τον Matthew Cohen (έναρξη στις 19:00)
5/2 Διάλεξη: “ Wayang Kulit: Παραδοσιακό και Μετα-παραδοσιακό Κουκλοθέατρο Σκιών” από τον Μatthew Cohen , Senior Lecturer στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Royal Holloway University of London. (μετά το πέρας της παράστασης)

Tαυτότητα της εκδήλωσης:

Οργάνωση: Πειραματική Ομάδα Έρευνας Παραστατικών Τεχνών Α4Μ
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αθηνά Δράγκου
Οργάνωση παραγωγής: Άρτεμις Καρμπά
Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ
Διεύθυνση: Ολυμπίου Διαμαντή 30(παράλληλος της Τσιμισκή), Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων : 6986148986, a4mproduction@gmail.com
www.a4mthtr.com

Πληροφορίες για τα εργαστήρια-workshops:
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ηθοποιούς, χορευτές, σπουδαστές θεατρικών και ορχηστικών σχολών αλλά και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν εν πράξει τις παραδοσιακές ασιατικές τεχνικές χοροδράματος.
Κόστος σεμιναρίων: Τοpeng 100 ευρώ, Kathakali 100 ευρώ, Chi Shan & Kung Fu Shan (Βεντάλια) 50 ευρώ
Rasaboxes 50

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο του Topeng ή του Kathakali μπορούν (κατόπιν κρατήσεως) να συμμετέχουν δωρεάν σε ένα από τα άλλα δύο σεμινάρια.Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Στις παραστάσεις-παρουσιάσεις και στις διαλέξεις η είσοδος είναι δωρεάν. Ωστόσο, λόγω περιορισμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη.

Υπό την αιγίδα της Ινδονησιακής Πρεσβείας

Χορηγοί: ΜΑΤΑΗΑRI I., Μιχαήλ 10, πλατεία Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, Χρυσοστόμου Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Παραστάσεις, συνεντεύξεις, κριτική, αφιερώματα και ό,τι συμβαίνει πάνω και κάτω από τις αθηναϊκες θεατρικές σκηνές. Τι παίζεται τώρα στο Λονδίνο και στο Broadway.

  • Αρχείο

  • Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στο email σας όλα τα νέα άρθρα.

    Μαζί με 13 ακόμα followers

  • ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

  • wordpress hit counter
Αρέσει σε %d bloggers: