«ΤΑ 12 ΚΟΥΠΕ» ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

5 – 15  Μαΐου  2011 

Ένα νέο βαγόνι, το NEW WAGON στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ ανοίγει η Τατιάνα Λύγαρη  σε νέους καλλιτέχνες εγκαινιάζοντας για ένα 10ημερο καθημερινά από 5 έως 15 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. μια γιορτή τεχνών στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ.

Νέοι δημιουργοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί, artists performers εμπνέονται από τα αυθεντικά, γυμνά, πατιναρισμένα από το χρόνο 12 Κουπέ του NEW WAGON και δημιουργούν σ’ αυτά τα δικά τους πρωτοποριακά καλλιτεχνικά projects σ’ ένα διαφορετικό σε είδος, ύφος και θεματολογία κυλιόμενο πρόγραμμα 4 ωρών.

Οι θεατές, σε ομάδες του ενός έως πέντε ατόμων σε κάθε παράσταση, μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν διαδραστικές performances 4΄ έως 44΄ λεπτών, με ήχο ή χωρίς ήχο, με κείμενο ή χωρίς κείμενο, με ή χωρίς ηθοποιούς αλλά και να περιηγηθούν στα υπόλοιπα βαγόνια του Τρένου ανακαλύπτοντας εικαστικές εγκαταστάσεις ή ν’ «αράξουν» για ένα ποτό στην αποβάθρα του σταθμού παρακολουθώντας μουσικά happenings, τα οποία θα εκτυλίσσονται παράλληλα με τις παραστάσεις.

«Από 60 περίπου προτάσεις επιλέξαμε τις συγκεκριμένες με βασικά κριτήρια την πρωτοτυπία της έμπνευσης για τον ιδιαίτερο χώρο ενός κουπέ τρένου, την διαφορετικότητα των μέσων αλλά και της θεματολογίας», λέει η Τατιάνα Λύγαρη. «Τα παιδιά είναι όλα νέα και ταλαντούχα, με κέφι για δημιουργία και έντονο προβληματισμό για θέματα όπως οι πολιτισμικές αντιθέσεις, η μετανάστευση, η έλλειψη αναγνώρισης, η μοναξιά, ο φόβος της επικοινωνίας και η αναζήτηση της αγάπης, η απόρριψη τουριστικών στερεοτύπων, η κοινωνική κόλαση και ο εγκλωβισμός της επιθυμίας από νόρμες και κανόνες, η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον κ.α. Αν επιτύχει το εγχείρημα θα το γιορτάζουμε κάθε Μάιο στο Τρένο στο Ρουφ ανακαλύπτοντας νέα κρυμμένα ταλέντα απ’ όλους τους χώρους των τεχνών».

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες στα «12 Κουπέ» είναι: οι Θεατρικές Ομάδες Alma Libre, Amesa, Γουρούνια με Φτερά, Οι 5 Ταξιδιώτες, Καλ/τεχνική Ομάδα Contra TEMPO, Ομάδα VOID, Χοροθεατρική Ομάδα ΠΙΝΕΖΑ και οι Σ. Γαλανάκη με τη Λ. Μάνδαλη, Απ. Θηβαίος με τη Joanna Ntalla και τον Μίλτο Γεραβέλη, Οδ. Ι. Κωνσταντίνου με τη Γ. Νεοφύτου και τον Κλείτορα, Ηλ. Μοσχοϊτόπουλος με τον Γ. Φυρό και τη Χρ. Θεοδώρου, Μ. Παπαχρήστου, Ανδρ. Πασιάς.

Στα παράλληλα μουσικά happenings και τις εικαστικές εγκαταστάσεις συνεργάζονται οι: Κ. Γάκης, Αντ. Κουράκου, Κορίννα, L.G.R, Σ. Παπαδημητροπούλου, Μ. Παπαμικρουλέα, Praktoras και Warerpipes.

Η είσοδος σε όλα τα δρώμενα είναι ελεύθερη και ο κάθε θεατής, ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα αντί εισιτηρίου, μπορεί να προσφέρει «ό,τι επιθυμεί». Είναι όμως απαραίτητη η προμήθεια κουπονιού εισόδου πριν από την έναρξη του κάθε project λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων των κουπέ.

Είσοδος Ελεύθερη

(Έναρξη διανομής κουπονιών εισόδου για τα projects της κάθε ημέρας από 8 μ.μ.  – Μέγιστος αριθμός κουπονιών εισόδου ανά άτομο/ανά ημέρα 4)

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

5-15 Μαΐου καθημερινά από 8.30 μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

4 ώρες

Πληροφορίες

Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το  Τρένο στο Ρουφ»

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως,

Προαστιακός Ρουφ

τηλ: 210-5298922 / 6937-604988

καθημερινά εκτός Δευτέρας : 10.00–14.00 & 18.00–22.00

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Παραστάσεις, συνεντεύξεις, κριτική, αφιερώματα και ό,τι συμβαίνει πάνω και κάτω από τις αθηναϊκες θεατρικές σκηνές. Τι παίζεται τώρα στο Λονδίνο και στο Broadway.

  • Αρχείο

  • Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στο email σας όλα τα νέα άρθρα.

    Μαζί με 13 ακόμα followers

  • ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

  • wordpress hit counter
Αρέσει σε %d bloggers: