«ΠΛΟΥΤΟΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η θεατρική ομάδα Πείρα(γ)μα μετά την επιτυχημένη παρουσία της φέτος με τα έργα “Play it Again, Sam” του Γούντυ Άλλεν σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και την παράσταση για παιδιά «Ο Κηπουρός του Ουρανού» της Δήμητρας Ψυχογυιού σε σκηνοθεσία- θεατρική διασκευή Ειρήνης Μελά στο Θέατρο Κνωσσός, παρουσιάζει για 2 ημέρες τη δουλειά του θεατρικού της εργαστηρίου «Ο Πλούτος του Αριστοφάνη» στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής» (Αγίου Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός), την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, στις 9μμ. (Είσοδος 5 Ευρώ).
Το εργαστήρι της θεατρικής ομάδας Πείρα(γ)μα σε συνεργασία με το χώρο θεατρικής έρευνας επάνω στο εναλλακτικό θέατρο του 20ου και 21ου αιώνα studio 20-21, απευθύνεται, εκτός από τους επαγγελματίες του θεάτρου, και σε όσους ευρύτερα επιθυμούν να αποκτήσουν μία πρώτη σχέση με το θέατρο και την υποκριτική αλλά και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν δεξιότητα στην αφήγηση μπροστά σε κοινό.
Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα ιδρύθηκε το 2008 με στόχο την καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από την προσέγγιση και τη σπουδή διαφορετικών τεχνικών στην θεατρική τέχνη. Βασική αρχή της ομάδας αποτελεί η καλλιτεχνική δημιουργία που προκύπτει μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία των μελών της, τον κοινό τους στόχο και μια διαλεκτική σχέση με την τέχνη και “επιστήμη” του θεάτρου. Το θέατρο για την ομάδα Πείρα(γ)μα είναι πολιτική πράξη.

Βασικός στόχος του εργαστηρίου αλλά και της θεατρικής ομάδας πείρα(γ)μα είναι: η δημιουργία ενός «ανοιχτού χώρου» σκέψης, διαλόγου, έρευνας, ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών μέσα από ένα πνεύμα σεβασμού, άμυλας και συνεργασίας. Δεν πιστεύουμε σε καμμία «ιερότητα» εργασίας εντός «κεκλυσμένων θυρών», ή «αυθεντία». Πιστεύουμε σε σχέσεις συνδημιουργίας με εργαλείο το διάλογο ως εξάσκηση κι εφαρμογή μίας ουσιαστικής δημοκρατικής και διαλεκτικής διαδικασίας. Όλες μας οι δράσεις (πρόβες, εργαστήρια, συζητήσεις) είναι ανοιχτές από την πρώτη στιγμή και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί ως ακροατήριο.
«Ο Πλούτος του Αριστοφάνη» αποτελεί την πρώτη δημόσια παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου. Απόσπασμα από τη σκηνή της Πενίας (από τον Πλούτο του Αριστοφάνη) παρουσιάστηκε ως δράση στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 29 Μαϊου 2011 στα πλαίσια της κίνησης «Real Democracy» με τη συμμετοχή και εθελοντών από την ομάδα εργασίας καλλιτεχνών της Πλατείας Συντάγματος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Ειρήνη Μελά
Εμψύχωση Εργαστηρίου: Αγγελική Κασόλα, Ειρήνη Μελά, Γιάννης Καρούνης, Μυρτώ Παπαδοπούλου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Αγγελική Κασόλα
Κινησιολογία: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Γιούσεφ
Κοστούμια: ομάδα Πείρα(γ)μα
Φωτισμοί: Γιώργος Φίλης
Φωτογραφίες: Βασίλης Σπηλιόπουλος

Παίζουν:
Πλούτος: Αντώνης Χατζηασλάνης
Χρεμμύλος: Δημήτρης Καμπίτσης
Καρίωνας: Γιάννης Καρούνης
Πενία/Ιερέας: Ειρήνη Μελά
Βλεψίδημος / Γριά : Έλλη Καμπίτση
Γυναίκα: Γογώ Αρβανιτάκη
Δίκαιος: Ιόλη Μπάκα
Συκοφάντης: Χάρης Μαραμενίδης
Νέος: Μαρίνα Ναούμ
Ερμής/ Συνοδός Δίκαιου: Αλεξάνδρα Ολυμπία Περιστεράκη
Χορός: Γογώ Αρβανιτάκη, Έλλη Καμπίτση, Χάρης Μαραμενίδης, Ιόλη Μπάκα, Μαρίνα Ναούμ, Αλεξάνδρα Ολυμπία Περιστεράκη.

Είσοδος: 5 Ευρώ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ – ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

Αγίου Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Παραστάσεις, συνεντεύξεις, κριτική, αφιερώματα και ό,τι συμβαίνει πάνω και κάτω από τις αθηναϊκες θεατρικές σκηνές. Τι παίζεται τώρα στο Λονδίνο και στο Broadway.

  • Αρχείο

  • Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στο email σας όλα τα νέα άρθρα.

    Μαζί με 13 ακόμα followers

  • ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

  • wordpress hit counter
Αρέσει σε %d bloggers: