ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΜΙΚΡΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην ακύρωση των προγραμματισμένων για τις 8 και 9 Ιουλίου στην Επίδαυρο παραστάσεων της παραγωγής «Μικρά Διονύσια» προχώρησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, μετά την οριστική απόφαση των εργαζομένων του για στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το βράδυ.

Τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι: α) η μη ένταξη των κρατικών σκηνών σε καθεστώς ΔΕΚΟ,  και β) οι περικοπές -στο ήμισυ σχεδόν- των εκτός έδρας αποζημιώσεων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

» Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ενημερώνει ότι – παρά τις σοβαρές προσπάθειες της Διοίκησης και Διεύθυνσης του θεάτρου – ακυρώνονται οι προγραμματισμένες παραστάσεις της καλοκαιρινής του παραγωγής «Μικρά Διονύσια» που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. H απόφαση για στάσεις εργασίας, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Κ.Θ.Β.Ε. – Πάσης Φύσεως Προσωπικού και της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής (Α.Ε.) των ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε. πάρθηκε λόγω του Νόμου 3899/2010 που εντάσσει το Εθνικό και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε καθεστώς ΔΕΚΟ και λόγω της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου Κράτους που αφορά στην εξομοίωση της αποζημίωσης των υπαλλήλων των Ν.Π.Ι.Δ. (εκτός έδρας) με την αντίστοιχη αποζημίωση των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Δήλωση Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κ.Θ.Β.Ε.

Το Κ.Θ.Β.Ε. εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την ακύρωση των παραστάσεών του στην Επίδαυρο με την επετειακή παράσταση «Μικρά Διονύσια», έναν εορτασμό για τα 50 χρόνια λειτουργίας του.
Η Επίδαυρος είναι μια «εκκλησία» του παγκόσμιου πνεύματος και μια εμβληματική, λειτουργική οντότητα της διαχρονίας του έθνους. Υπό αυτή την έννοια δεν πρέπει να κλείνει ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συγκυρίες, καθώς ο πολιτισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό και αποτελεί ένα δυναμικό παραγωγικό «όπλο» της χώρας.
Ελπίζουμε οι συνθήκες να επιτρέψουν την παρουσίαση της παράστασης σε άλλη ημερομηνία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, μέσα στο καλοκαίρι. Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθένας ας αναλάβει το κόστος και τις ευθύνες του. 

Σωτήρης Χατζάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Παραστάσεις, συνεντεύξεις, κριτική, αφιερώματα και ό,τι συμβαίνει πάνω και κάτω από τις αθηναϊκες θεατρικές σκηνές. Τι παίζεται τώρα στο Λονδίνο και στο Broadway.

  • Αρχείο

  • Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στο email σας όλα τα νέα άρθρα.

    Μαζί με 13 ακόμα followers

  • ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

  • wordpress hit counter
Αρέσει σε %d bloggers: